Cicle inicial 18/19

Robòtica

Les nenes i els nens de 2n vam fer un taller de robòtica amb Edukative! Vam construir el nostre propi robot educatiu treballant cooperativament a l’aula, mentre apreniem matemàtiques, ciència i tecnologia! Ens ho vam passar d’allò més bé! 

Fundació Tàpies

El divendres,24 de maig els alumnes de 1r vam anar a la Fundació Tàpies a conèixer les obres d’aquest artista que estem fent el projecte a classe.

Ja sé llegir!

El dia 8 de maig les nenes i els nens de segon vam anar a la Seu del districte d’Horta-Guinardó per fer una lectura en veu alta d’un conte ben triat davant les nostres famílies. Després de molt practicar i assajar l’entonació, les pauses, la fluïdesa davant d’un text i l’expressivitat, vam sortir molt contents! I ens  ho vam passar d’allò més bé!

Pèbili. Projecte de Filosofia 3/18

Avui ha arribat a les classes de primer en PÈBILI, un follet una mica entremaliat que ens ajudarà a pensar.

Colònies Cal Mata

Els dies 25 i 26 d’abril vam anar de colònies nens i nenes de P5 i 2n,  a “Cal Mata”, la casa on va viure la pedagoga Marta Mata. Vam visitar la casa, on hi havia una biblioteca fantàstica i vam fer uns tallers, activitats i vam gaudir de diferents espectacles relacionats amb el tema del circ. Vam gaudir molt dels jocs de nit, dels àpats conjunts, de dormir junts, etc.

Ens ho vam passar molt bé i ens vam endur un molt bon record!

Dansa Ara

El dia 2 d’abril vam anar al Palau Sant Jordi per participar al Dansa ara. Vam fer molts balls amb altres escoles. Va ser una activitat molt especial! Eren danses molt difícils però ens vam esforçar molt i ho vam fer molt bé!

Salut oral 

Podeu mirar més fotografies clicant sobre la imatge.

Scratch

Estem aprenent a programar amb el programa Scratch junior.

 

Aquest programa està pensat per als més petits. Ens ensenya a raonar i a pensar creativament.

 

Podem realizar animacions molt divertides i interactuar amb elles.

Fes clic  sobre la fotografia. 

 

Anem al Zoo!

El dilluns 11 de març vam anar al zoo de Barcelona a fer el taller: ”Coneguem els animals”. Ens van explicar com es classifiquen els animals .També quins animals hi podem veure, escoltar, olorar,…Ens van dir que des de molts anys els Zoo protegeix els animals en perill d’extinció i els hàbitats naturals amenaçats.

Aqualogia

El dia 4 de febrer, els nens i nenes de primer vam fer un taller a l’escola d’Aqualogia: UN MUNT D’AIGUA EN JOC. En aquest taller vam aprendre el cicle urbà de l’aigua i les diverses maneres de reciclar. També vam fer molts experiments!.

 

Palau de la Música

Els nens i nenes de 1r vam anar el 23 de gener al Palau de la Música de Barcelona. Vam veure i vam escoltar el Trencadís de cançons (contrasts musicals entre modernitat i tradició). Ens ho vam passar d’allò més bé!

Museu de les Aigües

Els alumnes de 2n B vam anar el 15 de gener a passar el dia al Museu de les Aigües de Cornellà per tal d’aprofundir en el nostre projecte. Allà vam haver de descobrir unes pistes per esbrinar per què ens havien tret l’aigua i com arriba aquesta a casa nostra. Va ser molt divertit!

Tauletes digitals

Durant algunes sessions d’ informàtica utilitzem les tablets com a eina  per treballar conceptes matemàtics; numeració, memòria espacial,,trajectes,…)

Taller Rocaguinarda

A partir d’una proposta de la llibreria Rocaguinarda, els alumnes de 2n vam fer un taller de cooperació a la classe on ens van explicar un conte amb valors molt positius i on vam fer uns jocs per millorar la cooperació entre les persones. Va ser molt interessant i divertit!

Bee-Bots

Els alumnes de primer continuen el seu aprenentatge en robòtica gràcies als Bee-Bots, uns robots educatius que permeten fer activitats de seqüenciació, estimació i resolució de problemes d’una forma engrescadora i divertida.

Per visualitzar els vídeos de l’activitat, seguiu aquests enllaços:

https://youtu.be/erlErSj8bhg
https://youtu.be/jH9-kwi3Hu8
https://youtu.be/oGe5-nxedp8
https://youtu.be/sryIsqN4Iy0

Fem oli!

El dia 23 de novembre els nens i nenes de 2n vam anar d’excursió a Can Ribas, a Bigues i Riells. Vam aprendre el procés de l’elaboració de l’oli. Però el temps no ens va acompanyar, va ploure molt i no vam poder fer l’activitat de recollir les olives. Malgrat el temps ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses!

Fil a l’agulla

El dia 22 de novembre les nenes i els nens de primer i segon vam fer, amb la Sara, un taller d’educació emocional per millorar els valors i la convivència a l’escola.

Padrins de lectura

Al llarg d’aquest curs, els alumnes de 5è es convertiran en els padrins de lectura dels nens i nenes de 1r. Realitzaran diverses activitats conjuntes amb els seus fillols, i sobretot els guiaran i els ajudaran a millorar en el seu aprenentatge.

L’hort

Aquesta setmana els alumnes de CI hem anat a l’hortet de l’escola a plantar enciams, escaroles, cebes, faveres i pesoleres. Esperem que creixin i un dia fer una bona amanida!

1,2, coop!

El dia 5 de novembre els alumnes de primer vam fer el taller 1,2, coop!.Un taller per apropar els nens i nens a compartir i treballar els valors del cooperativisme.

La verema

El dimecres 10 d’ octubre, els nens i nenes de 1r vam anar a fer la verema al Canadell. El dia va començar molt plujós però vam estar molt bé. Els germans Picapoll; la Vinyet, l’ Hortènsia i mossèn Botes ens van ensenyar com es fa la verema.